HDG Air Ltd.

logo

 

HDG Air Ltd. е инженерингова и търговска компания, работеща в сферата на предлагането на търговски услуги и пълен инженеринг. Разработва и управлява български и международни проекти.

HDG Air Ltd. е официален представител за България на френската компания AERECO интелигентни системи за вентилация. Основната дейност на компанията обхваща доставка, проектиране и монтаж на ефективни вентилационни системи AERECO (АЕРЕКО)(www.aereco.com), които се управляват от влажността в помещението.

Приточните автоматични противомухълни клапи, които са основен елемент във вентилационната система, не се нуждаят от външно захранване – управлението им е чисто механично и практически вечно. Решават проблеми с влага и мухъл, като вентилират денонощно без да се губи топлина. Поддържат високо ниво на енергийна ефективност и са сравними по своята функционалност с известните рекуперативни системи, но инвестиционните разходи са в пъти по-ниски.

HDG Air Ltd. разработва и участва в проекти, свързани с кандидатстване по европейски и регионални програми за използване на възобновяеми източници на енергия – слънчеви инсталации, когенерация, биомаса и др. Екипът на фирмата е преминал редица обучения и преквалификации в Германия, Гърция, Хърватия и др.

 

Нашата цел е не да Ви продадем нещо на всяка цена, а да намерим най-ефикасното решение за Вашите проблеми.

 • EMM

  Влагочуствителна входяща клапа

  Елегантен и здрав дизайн

  Във входящата клапа EMM е събран целия дългогодишен производствен опит на Aereco в прилагането на системата за контролирана влагочуствителна вентилация.


  Тънкият и елегантен продукт със здрав дизайн на влагочуствителната клапа  EMM се предлага с два типа система за управление на въздушния поток и в три основни цвята. Това е продуктът допринесъл за успеха на компанията в много страни. С прилагането на допълнителни акустични козирки, входящата клапа  EMM постига намаляване на шумовото ниво до 37 dB.


  Изключително лесен и прост монтаж: основата се прикрепва към рамката на прозореца, след което клапата се монтира към нея.
  Подходяща за всички конфигурации и видове дограми (1, 2)


  Само чрез различен монтаж на основата показан на снимките се постига насочване на въздушната струя на входящия свеж въздух 1, вертикално или 2, наклонено спрямо тавана. Конкретната схема на монтаж се определя от взаимното разположение и близост на дограмата и тавана. Това осигурява максимален комфорт на обитателите.


  Ръчно затварящо устройство против много студено време и силни ветрове


  Допълнителнителното ръчно затварящо устройство (опция), позволява да се  постави входящата клапа в състояние на принудителен минимален въздушен поток. Тази опция е особено полезна в местата с екстремално ниски температури. 

   

   

   

                                                                                           

   

   

   

   

   

 • EHT

  Стенна влагочуствителна входяща клапа

  Ефективната стенна алтернатива


  Създадена, за да се монтира върху стена или кутия на ролетни щори, влагочуствителната стенна клапа EHT е идеална алтернатива на прозоречните модели. Тя решава проблема с липсата на достатъчно място за монтаж върху прозорците. С допълнителните аксесоари осигурява високо ниво на шумова защита. Вградените - затварящо устройство и ограничител на потока могат да бъдат използвани за защита от студеното време и силните ветрове.


  Лесен монтаж на стената и ейективна защита от външни шумове(1)


  Пригодена за използване при обновяване на жилищата/офисите, лесна за монтаж  - дупка в стената с диаметът 100 mm или 125 mm, когато се използва моделът с подобрени акустични параметри.  Пълният акустичен набор от продукти (EHT + 125 mm въздуховод + акустична пяна + акустично чадърче) може да постигне шумозаглушаване от  52 dB, което  прави клапата един от най-добрите продукти на пазар


  Филтър за насекоми


  Нищо не е по-лесно от почистване на филтъра за насекоми: щом EHT е откачена от основата, филтарът F-EHT е лесно достъпен от помещението.


  ACW: автоматичен регулатор на притока (2)


  Автоматичният регулатор на притока позволява ограничаването на максималния въздушен приток до  40 m3/h във въздуховод с диаметър от 100 или 125 mm, дори когато налягането превишава 20 Pa (напр. при вятър).


   

   

 • EHA2

  Акустична влагочуствителна входяща клапа

  Стилен дизайн с максимална функционалност

  Стилният дизайна на входящата клапа EHA2 позволява перфектно вписване на всички прозорци и кутии на ролетни щори. Чрез използването на високо шумопоглъщаща пяна се постига шумозаглушаване от 42 dB, когато се монтира със специална основа и чадърче. Допълнително устройство позволява при желание ръчно затваряне или отваряне като допълнение към влагочуствителното действие на входящата клапа  EHA2.


  Наклонена въздушна струя за по-добър комфорт на обитателите (1)


  Въздушна струя на клапата  EHA2 се плъзга по тавана и осигурява постепенно загряване на свежия въздух за по-голям комфорт на обитаване


  Допълнително отварящо/затварящо устройство (2)


  Това устройство е налично към модела EHA2 "5-35"(влагочуствителна клапа) и EHA2  "35"(ръчна клапа). То позволява на обитателите да изберат между три позиции – минимален, автоматичен(управляван спрямо нуждите)  или максимален въздушен приток. Това устройство може да се добави след монтирането на входящата клапата.


  Ефективна защита от външни шумове(3)


  Когато е монтирана върху акустичната основа и се използва акустичното външно чадърче (А-ЕНА), клапата EHA2 предлага голямо шумозаглушаване от 42 dB, дори и в максимално отворено състояние, което я прави един от най-добрите продукти на пазара.

   

   

   

 • Window canopy

   Защитават прозореца от проникване на вода

  Прозоречни козирки: елегантен дизайн и лесен за монтаж защита

  Външнте козирки защитават елементите на прозореца, през които преминава потока въздух, от лошото време и проникването на вода.  Тяхната роля е и естетическа: те се сливат идеално с фасадата и рамките на прозорците.  могат да играят ролята на звукоизолатори и защита от насекоми

  Патентован дизайн за контрол на максималния приток  през АC козирките (1,2)
  Външните AC козирки са създадени да ограничат въздушния поток при наличието на високо налягане (силен вятър), чрез специално патентовано устройство. Към козирката е добавена силиконова клапа, която се движи според потока. Тя автоматично намалява въздушния поток през напречното сечение, когато той стане твърде висок.

   

 • G2H

  Изходяща клапа за естествена и хибридна вентилация

  Идеалното решение за работа с естествана и хибридна вентилация


  G2H е първото изходящо устройство  пригодено за работа с естествена и хибридна вентилация в нови сгради или реновирани сгради. Благодарение на управлението на изходящия поток според нуждите, изходящото устройство едновременно комбинира висока енергийна ефективност и качество на въздуха. G2H предлага голямо напречно сечение, за да подсигури необходимият въздушен поток дори и при много ниси нива на налягането (от 2 Pa). Устройството е изключително лесно за монтиране независимо дали е върху индивидуален или общ събирателен въздуховод.


  Интелигентна изходяща клапа.


  Различните модели на G2H покриват всички възможни варианти на работа– от влагочуствителни клапи пригодени да изхвърлят повишената влага, управлявани със сензор за присъствие и дори клапи с дистанционно управление.Регулирането   се извършва по всяко време, във всяка стая за поддържане на качеството на въздуха чрез минимални разхода за енергия.


  Оптимално решение за пододбряване на енергийната ефективност.


  Благодарение на възможността за прецизна настройка, изходящата клапа G2H е идеалното решение за всеки, който иска да комбинира енергийна ефективност, тиха работа и възможност за лесен монтаж и поддръжка, независимо дали става въпрос за ново жилище или при обновяване на старо.


  Много голяма активна площ за работа при ниски налягания


  С площ от 163  cm2 при максимално отворено състояние, G2H осигурява изходящ поток дори и при много ниски налягания ( по-големи от 2 Pa).

   

   

   

 • BXC

  Автоматична изходяща клапа

  Многофункционална изходяща клапа за оптимална работа с механична вентилация.


  Изходящата клапа BXC обединява всички необходими функции за качественото изхвърляне на замърсения въздух от помещенията. Чрез различните си варианти на активиране (според нивото на влагата, чрез сензор за присъствие, с ключ, и дори според нивото на CO2) клапата може да бъде адаптирана към специфичните нужди на обитателите. Изходящият поток се регулира напълно автоматично и при това - напълно безшумно. Стойностите на допустимия въздушен поток могат да се настроят по време на монтажа, според спецификата на помещението, за да се компенсира липсата на достатъчно налягане. Настройката е изключително лесна и се извършва в рамките на няколко минути


  Регулиране на въздушния поток ‘+’: Максималният въздушен поток може да се настрои при монтажа (1)


  Изходящата клапа BXC предлага възможност за настройка на раполагаемия поток според разполагаемото налягане или според специфичните нормативни изисквания. Специалната клапа може да бъде поставена в 6 различни позиции, като ограничава потока със средна стъпка от 10 m3/h (максималнa стойност  50 m3/h).


  Вграден сензор за налягане за улеснение на първоначалната настройка (2)


  Вграденият сензор за налягане улеснява измерването на наличното налягане и чрез него да се  коригира въздушния поток.

  Специални модели (3)

  Изходящата клапа BXC е първата в света, която се предлага с вградени сензори за CO2 или VOC.


   

 • V2A

  Акустичен вентилатор за 2 стаи

  Дискретност, комфорт и ефективна вентилация за вътрешен монтаж


  Най-добрата вентилационна система е тази, която никой не забелязва. Вие няма да забележите вентилаторите V2A или V4A Premium. Те са безшумни, скрити в гардероба или окачения таван, и вие просто ще се наслаждавате на качеството на въздуха.  Монтиран в апартамента или къщата, вентилаторът позволява свързването на две (V2A) или четири (V4A Premium) изходящи клапи монтирани в кухнята, тоалетната или банята.


  Интелигентен EC-двигател;


  Скоростта на EC-двигателя на вентилатора се управлява от специална електронна система. Благодарение на нея и на специалния  ротор на вентилатора, на изхода му се поддържа налягане от 80 Pa при  V2A и 100 Pa при V4A Premium, като по този начин се осигурява оптимален въздушен поток, пропорционален на динамичната работа на свързаните към него изходящи клапи. Този режим на работа осигурява минимална консумация на електрическа енергия и ниски нива на шум.


  Създаден за безшумна работа


  Високоефективният EC-мотор е монтиран върху гъвкави връзки и е обвит със специално двойно покритие. Така се гарантира, че вентиилаторът ще работи  почти безшумно, което позволява да се монтира директно в жилището


  Лесна поддръжка


  Поддръжката е улеснена от факта, че вентилаторът е монтиран в жилището. Капакът се демонтира и вентилаторът може да се почисти. Електрическите компоненти също се демонтират лесно, за да могат да се подменят без нуждата от демонтаж на вентилатора

   

 • V5S

  Вентилатор за 5/6 стаи

  Здрав, ефективен и достъпен вентилатор


  Новият вентилатор V5S може да осигури нуждите от вентилиране на цялото жилище. Към неговите 6 входа могат да се присъединят няколко изходящи клапи монтирани в мокрите помещения. Чрез постоянното работно налягане, той работи изключително ефективно с изходящите клапи, управлявани спрямо нуждите. V5S допълва съществуващата серия вентилатори на AERECO за индивидуално използване (V2A, V4A, and VAM). Със своите оптимизирани размери и плоска форма, осигурява оптимален монтаж в окачен таван или гардероб, здрава конструкция и изключително лесна поддръжка (чрез демонтиращи се капаци). Специалната му кутия оптимизира въздушните характеристики и намалява енергийната консумация на двигателя. Той може да бъде монтиран в мокрите помещения, на тавана, под пода или на стената.  V5S се предлага в две версии – с ЕС-двигател (V5S “Premium” – снимка 1) или с асинкронен двигател (V5S – снимки 2 и 3).


  Оптимизиран за работа с вентилация, управлявана спрямо нуждите


  Благодарение на специфичния дизайн на ротора и намотките, налягането се поддържа постоянно, дори когато въздушния поток се модулира от изходящите клапи, управлявани според нуждите.


  Произведен за дълъг живот


  Двигателят, произведен от един от водещите германски производители и здравият дизайн (пластмасова кутия подсилена от специални ребра) гарантират издържливостта и надежността на вентилаторите от серията V5S.

 • VAM

  Акустичен вентилатор за 6 стаи

  Висок капацитет и ниска консумация на енергия


  Благодарение на компактните си размери и безшумната работа,  вентилаторът VAM е идеален за монтирането навсякъде в жилището. С мощния си AC двигател и оптимизиран дизайн, към VAM могат да се включат до 6 изходящи клапи. Въздушните характеристики ( линията на постоянно налягане) са оптимизирани да работят с изходящи клапи управлявани според нуждите.


  Интелигентен двигател


  Вентилаторът VAM използва еднофазен асинхронен двигател, като скоростта на въртене се поддържа постоянна от тахометър и специална електронна система, в зависимост от необходимия въздушен поток. Мощността е настроена и оптимизирана, за да се намали шума и консумацията на електроенергия.


  3 разполагаеми налягания.


  Вентилаторът VAM осигурява възможността за избор на три налягания по време на монтажа: 80, 100 или 120 Pa. Така могат да се покрият всички специфични изисквания на помещенията или да се компенсират загубите от въздуховодите.


  Монтаж в близост до обитателите


  Заради безшумната си работа (чрез специална акустична пяна) и компактни те си размери, VAM  може да се монтира директно в жилището, в гардероб или таванско помещение, като по този начин се улеснява поддръжката.

HDG Air Ltd.


Address: Град София, No phone

Contact Us

Company ID No.:  BG202991046
FLB:  Христо Делийски
Phone:  +359 878 30 11 22

Find Us

Email:  office@hdgair.com
Social: 

Send Us A Message

Commerse